Cancer/kræft - behandling af bivirkninger med akupunktur

Back2Harmony Akupunktur har stor erfaring i at behandle klienter med bivirkninger inden for vidt forskellige typer af cancer. Klinikken har udført rigtig mange forløb med akupunktur og har på den måde opnået stor special erfaring med at hjælpe kræftpatienter videre i deres konventionelle behandlingsforløb og livet efter.

Det er særligt i forbindelse med kemoterapi og strålebehandling, at klinikken har stor rutine i at mindske bivirkninger. Erfaringer viser igennem flere efteruddannelser med udenlandske læger og akupunktører på højeste niveau, at det er fordelagtigt at begynde med mindst én behandling cirka tre-fem dage inden selve kemokuren. Herefter tilrådes to behandlinger pr. uge i de følgende to uger. Det vil give den største effekt.

Behandling med akupunktur vil kunne lindre langt de fleste bivirkninger hos kræftpatienter. Klinikken har god erfaring med at behandle følgende:

 • Kvalme
 • Maveproblemer af forskellig art
 • Manglende appetit
 • Svimmelhed
 • Ubeskrivelig træthed
 • Hedeture
 • Smerter
 • Stress og uro
 • Lavt immunforsvar
 • Søvnproblemer
 • Blodprøvetal uden for normal området

Hvorfor er akupunktur en fordel?

Ved behandling med akupunktur bliver kroppen ikke udsat for yderligere medicinsk indtagelse, men den bliver derimod styrket af akupunktur, og der bliver rettet op på kroppens ubalance. Ligesom der bliver renset ud af uønskede stoffer og hede i kroppen.

Akupunktur kan ikke helbrede kræft, men behandlingen er med til at lindre fx. kvalme, manglende energi og smerter i forbindelse med et konventionelt behandlingsforløb i offentligt sygehusregie. Det bliver understøttet er flere klientoplevelser her på hjemmesiden.

Du kan læse flere historier herunder, hvor klienter fortæller om deres behandling med akupunktur, samt hvad de får af lindringer af bivirkninger i et cancerforløb:

Lungekræft, fantastisk støtte med akupunktur af Richard Frankland

Cancer og akupunktur, af Charlotte Ernst

Akupunktur behandling og brystcancer, af Mette Løvstrand Mortensen

Akupunkturen fjernede bivirkningerne ved konventionel cancerbehandling.

Akupunktur fjernede mine bivirkninger ved cancer behandlingen

Behandler er selv ex-kræftpatient

Boy Bork Ejderskov er registreret akupunktør hos Back2Harmony Akupunktur, og han er selv forhenværende kræftpatient, der fik lindret forskelligartede gener med akupunktur. Boy har derfor stor indsigt i, hvad kræftklienter gennemgår og tænker på. Klinikken kan tilbyde personlige forløb med vejledning og coaching – og bedst i forening med akupunktur.

Op til 5 gange har Boy været ramt af lymfekræft. Det har været en barsk oplevelse med lange forløb med kemoterapi og strålebehandling, samt efterfølgende stamcelletransplantation både med egen knoglemarv og fremmed. Livet bliver sat på standby, mens hverdagen stadig skal fungere med familie og arbejde. Overskuddet kan være minimalt – eller helt fraværende.

Forløbet som kræftpatient fik Boy til at gå på udkig efter en behandling, der kunne beskytte og behandle kroppen i en intens periode med sygdom. Han ville finde en aktiv form for behandling, der kunne kombineres med sygehusets konventionelle behandling.

Efter længere tids minutiøs søgning og læsning af en større del litteratur om akupunkturens mange muligheder og resultater, var valget krystalklart. Akupunktur var – og er stadigvæk – den bedste behandling, jeg kunne finde på en lang række områder i forhold til kræft,” fortæller Boy Bork Ejderskov, der begyndte i behandling med akupunktur.

”Jeg begyndte derfor selv et behandlingsforløb med akupunktur sideløbende med den konventionelle behandling, og oplevede dels at mine gener blev langt mindre udtalte, at jeg blev væsentligt hurtigere frisk igen, selv imellem meget hårde kemobehandlinger, ligesom at energien, optimismen og livsmodet blev væsentligt stærkere.”

Lever sig ind i klienten

Boy fandt således stor glæde ved akupunkturen, der hjalp ham af med bivirkninger som for eksempel ekstrem træthed, kvalme og mavegener, hans immunforsvar blev boostet, langt mere indre ro og minimal stress. Han ønskede at give andre mennesker samme positive oplevelse, og Boy begyndte – da kræfterne igen rakte til det – derfor på en uddannelse til akupunktør. Han tog en fuld certificeret uddannelse og blev færdig i 2002.

Klienter i et kræftforløb vil med andre ord komme i behandling hos et menneske, der selv har været gennem 5 individuelle krævende behandlingsforløb med cancer. Boy finder det naturligt at sætte sig ind i sine klienter, så de får den bedst mulige behandling hos Back2Harmony Akupunktur. Han kender til både de fysiske og psykiske udfordringer og om at være bange for, hvad der venter i fremtiden. Ulidelige smerter, ubehag, at føle sig træt og udbrændt har alt sammen fyldt meget hos Boy Bork Ejderskov, men han kom videre selv om skyerne flere gange var meget mørke.

Læs artikel om faste under kræftbehandling med kemoterapi, bivikningerne er stærkt reduceret.

Udskyd ikke problemet - Tag kontakt

RING 3048 1100 eller ONLINE BOOKING eller SEND E-MAIL

Åbningstider

Vi har åbent efter aftale. Men læs gerne mere om vores åbningstider.

Klinik åbningstider

 • Mandag 10.00 - 18.00
 • Tirsdag kun efter personlig aftale
 • Onsdag 8:00 - 19.00
 • Torsdag kun efter personlig aftale
 • Fredag 8:00 - 18.00

Vær social

akupunktur, akupunktør, behandling, smerte, frederiksberg, københavn

Kontakt os

Ring gerne og bestil en tid, eller gør det
igennem vores online bookingsystem her.

Back2Harmony Akupunktur
Rathsacksvej 1, st. th.
1862 Frederiksberg C, København

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 30 48 11 00

Dit førstevalg når du skal til akupunktur!


Menu

Book tid

Find vej

Ring op